objavljeno: 29.01.2018

Istarski Festival Vjenčanja TIJARAsposaNEWS - čarolija vjenčanja traje cijelu godinu

Istarski Festival Vjenčanja TIJARAsposaNEWS - čarolija vjenčanja traje cijelu godinu
"Tijekom dva dana Festivala, posjetitelji su doživjeli ljepotu tog posebnog dana i uživati u čarima koje donosi Istarski Festival Vjenčanja TIJARAsposaNEWS."

U nedjelju su u 19 sati ugašeni reflektori manifestacije TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja koji je trajao proteklog vikenda u Puli. Čarolija svečanog čina vjenčanja bila je u zraku kroz mjesec siječanj ali nastavlja se kroz TIJARAnewsFESTIVAL u novom konceptu kroz cijelu godinu te nacionalne i internacionalne suradnje.

Istarski Festival Vjenčanja TIJARAsposaNEWS u Puli 27. i 28. siječnja 

Istarski Festival TijaraSposaNews

Marijana Dabo Percan iz Tijara model & event management agencije, koja je organizator ovog događaja, kaže da je nužna povezanost institucija, hotelskih kuća, turističkih agencija i sve brojnijih poduzetnika koji se uključuju te svoje proizvode i usluge nude u specifičnoj branši turizma - organizaciji vjenčanja. Ovaj sektor zanimljiv je i izvan naših granica, jer se već dulji niz godina Istra promovira i kao wedding destinacija.

Istarski Festival TijaraSposaNews

Zbog Istre kao idealnog lokaliteta za organizaciju vjenčanja Festival su posjetile i organizatorice vjenčanja Laura i Edith iz Švicarske s kojom Pula ostvaruje novu direktnu avionsku povezanost od lipnja. Time se otvaraju mnogobrojne mogućnosti te nakon ovog sastanka organizatori najavljuju obostranu suradnju na polju vjenčanja. Naime, Laura i Edith organiziraju vjenčanja duž jadranske obale za strance s njemačkog, engleskog i francuskog govornog područja. Istaknule su pulsku Svetu stijenu te brojne lokalitete u Istri kao strancima veoma zanimljive. Istaknule su i vidljiv rast samog Istarskog Festivala Vjenčanja budući da su ga posjetile i prije dvije godine.

Istarski Festival TijaraSposaNews

Naglašena je potreba za zajedničkim nastupima u promotivnim aktivnostima. Iz Turističke zajednice Istarske županije već nekoliko godina nastavljaju s promocijom Istre kao wedding destinacije te je dolazak stranih novinara uvelike pomogao da se postigne cilj plasiranja Istre na svjetska turistička tržišta. Hrvatska gospodarska Komora, Županijska komora Pula, naglašava važnost gospodarskog segmenta koji uključuje velik broj sudionika, proizvoda i usluga uloženih u realizaciju i kreiranje vjenčanja. Cilj je povezivati se s inozemnim potencijalnim partnerima te što bolja internacionalna povezanost. Turistička zajednica grada Pule već godinama prati i podržava održavanje Festivala. Istaknula je da Pula slobodno može konkurirati svjetskim top wedding destinacijama. Istarska županija radi na jačanju brenda destinacije te je sam Festival otvorila Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam.

Istarski Festival TijaraSposaNews

Tijekom dva dana Festivala, posjetitelji su mogli doslovno doživjeti ljepotu tog posebnog dana. Šetnjom među brojnim izlagačkim prostorima budući mladenci mogli su isprobati i izabrati prstenje, odjeću, obuću, degustirati slastice. Posjetitelji su naučili i izraditi revere, svadbene bukete, zaplesali su s instruktorima plesa i dogovorili privatne satove plesa. Mogli su i sudjelovati na predavanju Ivane Grabar "Život u dvoje". Mladenci su razgovarali s profesionalnim fotografima pa čak i vidjeli haljinu Foto Festivala izrađenu od brojnih fotografija vjenčanja. Događaju je prisustvovalo i mnoštvo video snimatelja te ujedno i profesionalaca koji će rasvjetom i razglasom učiniti vjenčani dan nezaboravnim. Iz VBV studija poručuju da je dekor rasvjetom jednak dekoru predmetima te čini vjenčanje nezaboravnim. Na jednom mjestu mogli ste pronaći sve usluge koje su vam potrebne.

Istarski Festival TijaraSposaNews