objavljeno: 20.01.2010

Par savjeta za savršen dan mladenke

Par savjeta za savršen dan mladenke
"Nemojte koristiti lošu maskaru ili se odlučiti za look prije vjenčanje već pažljivo odaberite onaj koji Vama najbolje stoji i koji će Vas učiniti zvijezdom večeri jer upravo to i jeste."

Sve se znamo našminkati da izgledamo lijepo, no za dan iz snova ne želite dozvoliti da nešto pođe krivo. Želite zračiti ljepotom i biti princeza večeri. Zato nemojte koristiti lošu maskaru ili se odlučiti za look prije vjenčanje već pažljivo odaberite onaj koji Vama najbolje stoji i koji će Vas učiniti zvijezdom večeri jer upravo to i jeste.

Koristite dugotrajni ruž za usne

Kad su se prvi ruževi pojavili na tržištu, većina je bila suha i neprikladna za dan prepun slikanja krupnih planova, neprekidnih čestitara koji vam potroše sav ruž. No, uz današnje proizvode nanesite boju jednom na početku dana, navlažite usne par puta i bit ćete spremni za sve izazove tijekom dana. Većina dugotrajnih ruževa ima dodatnu komponentu koja ružu daje vlažnost, zato pri šminkanju pažljivo nanesite boju, a onda će biti dovoljno samo hidratizirati usne. Naravno, nemojte zaboraviti ponijeti ruž sa sobom. Ma koliko dobar bio, vjerojatno ćete ga ipak morati osvježiti bar jednom.

Savjet: Pazite pri nanošenju šminke za oči. Trebate izgledati savršeno, a u žurbi nećete biti smireni i savršeni kao inače, tako da "popravci" nisu preporučljivi. Kako je vodootpornu maskaru teško odstraniti (da ne govorimo o tome da ćete time uništiti i ostalu šminku), željet ćete biti savršeni pri prvom nanošenju. Isto vrijedi i za tuš, ako ćete ga koristiti. Uostalom, s današnjom ponudom šminke za oči, ne biste trebali imate problema pronaći proizvode koja će Vam pružiti željeni izgled trepavica tokom cijelog dana

Zatražite nekog da Vas pregledava s vremena na vrijeme

Osoba od povjerenja za šminku može biti kuma, Vaša majka ili neka prijateljica koja po mogućnosti ima sličan stil šminkanja poput Vas. S vremena na vrijeme bilo bi dobro do "baci oko na vas" i pregleda da li je sve uredu s Vašom šminkom te da Vam pomogne ukoliko je to potrebno. Bilo bi dobro da ta osoba ima torbicu u koju ćete staviti svoj ruž, maskaru, sjenilo, rumenilo i sve ostalo što vam je potrebno za vaš dan.


Imajte rezervne stvari

Bilo bi dobro da uvijek sa sobom imate rezervne stvari koje su vam neophodne. Ako imate rupu na čarapi bilo bi dobro da kod osobe od povjerenja ili u wc-u prostorije u kojoj je vjenčanje držite rezervni par. Isto vrijedi i za lak za nokte, rašpicu, četku za kosu u slučaju nezgode (par rezervnih ukosnica u boji kose uvijek dobro dođe) i slično.

Makeup

Testirajte proizvode prije vjenčanja

Iako su vam neki proizvod preporučile majka, najbolja prijateljica ili neka druga osoba od povjerenja bilo bi dobro da ga i sami testirate jer možda na Vama i Vašem tenu to neće izgledati onako kako ste zamislili. Zato je bolje da unaprijed znate kako ćete izgledati na dan iz snova. Također, ovo je jedini način da se prije velikog dana uvjerite da će proizvodi koje ćete koristiti biti postojani. Isprobajte maskaru, sjenilo, ruž, rumenilo, shimmer… ranije, da znate trebate li nabaviti izdržljivije proizvode (možete napraviti i pravi “test” jer će vaša šminka trebati izdržati ples, poljupce čestitara, zdravice itd.).

Obratite se stručnjacima

Nije teško naći profesionalce koji će Vas našminkati za vjenčanje. U pravilu, njihova bi šminka trebala biti puno izdržljivija od Vaše (rade s profesionalnim proizvodima koji bi mogli biti "prejaki" za svakodnevnu uporabu, ali su zato fantastični u posebnim prilikama). Naravno, svakako isprobajte šminku prije, da budete apsolutno sigurni da ste našminkani onako kako želite (i imate dovoljno vremena za dogovor o eventualne izmjenama sa svojim najbližima) i da ne dobijete alergijsku reakciju na nove proizvode (ovo je posebno važno ako imate osjetljivu kožu – nikako ne želite da, nakon što ste izgledali odlično na dan vjenčanja, svog novog supruga sutradan dočekate s crvenilom na licu).

Opuštenost

Najvažniji savjet je da se opustite. Boja salveta i broj cvjetnih aranžmana i usklađenost njihove boje sa stolnjacima će se zaboraviti, ali svi uzvanici će se sjećati atmosfere. Opuštena mladenka je prekrasna mladenka. I ne zaboravite da ste Vi i mladoženja jedini bitni na svadbi. Uživajte!