objavljeno: 24.03.2009

Zimsko vjenčanje

Zimsko vjenčanje
"Vjenčanje zimi može biti glamurozno. Tema zime, snijega, čistoće i bjeline učinit će proslavu ljubavi prekrasnom, a ukrasi će učiniti vjenčanje čarobnim."

Zimska vjenčanja većini ljudi nisu prvi izbor. Koja greška! Vjenčanje u zimi može biti fantastično glamurozno – više nego pir u bilo koje drugo godišnje doba. Svakako, morate uzeti u obzir ograničenja koja Vam nameće vrijeme (ali sjetite se, svako godišnje doba nosi svoje nevolje, tako da zima nije ništa lošija od ostalih!), ali se sjetite i pozitivnih stvari koje ćete dobiti.

Božićne ideje za vjenčanje iz snova

Apsolutno morate uzeti u obzir niže temperature. Ovo ne znači da ćete se morati odreći svoje haljine iz snova ako nema duge rukava – samo ne zaboravite uzeti bolero ili stolu kojom ćete se zaštititi od hladnoće – dok ne dođe vrijeme da zablistate na piru. U zimi ustvari imate najveći izbor vjenčanica – možete one laganije upotpuniti toplim detaljima (stola, bolero…) ili se odlučiti za neku divnu haljinu od težeg materijala, npr. brokata koja bi u neko drugo godišnje doba bila jednostavno pretopla. Ne zaboravite – možete si pomoći i malim trikovima.

Ako ćete imati duži obred u crkvi u kojoj je hladno, a Vi baš želite vjenčanicu od laganog materijala, slobodno obucite debele najlonske čarape ili čak tajice (bijele, naravno) – imate ih vremena skinuti prije proslave, a nećete drhtati za vrijeme obreda vezivanja uz čovjeka Vašeg života. Za mladoženju vrijedi isto. Nemojte se bojati kaputa. Možda već imate ili ćete nabaviti neki prekrasan bijeli – ili ga neka Vaša prijateljica ima i može ga posuditi? Ili imate neku toplu pelerinu, zaogrnuta u kojoj ćete izgledati kao princeza iz bajke? S nakitom ne biste trebali imati problema – zimi ništa nije previše ni premalo. Tijara s ledeno bijelim dijamantima ili velika ogrlica sigurno neće izgledati neprilično u ovo doba.

Boje na zimskom vjenčanju

Ako s haljinom i odijelom još i možete eksperimentirati, s obućom budite vrlo pažljivi. Bilo bi dobro da pripremite toplu alternativu – za crkvu, slikanje na snijegu, dolazak do mjesta proslave i sl. Ne želite se prehladiti na vlastitom vjenčanju! Ali to ne znači da će ljepota Vašeg posebnog dana ikako biti narušena – kakvo god vrijeme bilo, za slavlje možete obući cipele o kojima sanjate, ma kako otvorene bile.

Elegancija ledeno bijele, srebrne i zlatne mogu se protegnuti na sve aspekte Vašeg vjenčanja. Božićne boje – crvena i zelena – isto imaju svoje mjesto u ovo doba. Tema zime, snijega, čistoće i bjeline učinit će proslavu Vaše ljubavi još ljepšom. Prostoriju možete ukrasiti ukrasima koji izgledaju smrznuto, svijećama i serviranjem tradicionalnih "zimskih" jela i pića (npr. tople čokolade) možete udahnuti toplinu i ljubav svuda oko Vas. Možete dodati i borove grančice za predivan miris. Ako ste se odlučili za ledenu skulpturu (tako popularnu u američkim filmovima!) nećete morati brinuti hoće li izdržati toplinu! A ni torta se sigurno neće rastopiti.

Boje na zimskom vjenčanju

Nemojte zaboraviti na goste. Provjerite hoće li prostor u kojem ćete održavati svečanost biti dovoljno zagrijan. Ako ćete pir imati u hladnijem prostoru, možete unajmiti grijalice kakve se postavljaju na terase kafića i osigurati dovoljnu toplinu. Ali nemojte zaboraviti – ne pretjerujte, jer i Vaši gosti i Vi ćete se ugrijati plesom i općim veseljem.

Pripremite se na vrijeme. Možda će na dan Vaše potvrde ljubavi padati jak snijeg, možda ga uopće neće biti. Pripremite se i na moguću kišu (korisne savjete o ovome možete naći u tekstovima o proljetnim i jesenskim vjenčanjima) – gumene čizme ili čak "buce" bi Vam mogle dobro doći – i dodati neočekivano zgodan detalj po kojem će Vas pamtiti. Iskoristite najbolje od vremena i ne dajte se smesti ako neće biti kakvim ste ga zamislili. Ako ćete imati sreću da oko Vas bude snijeg, iskoristite priliku za predivne fotografije i nezaboravan ugođaj. Ukoliko živite u toplijim krajevima ili snijega neće biti, uživajte u divnom toplom, sunčanom zimskom danu. A ako vrijeme bude loše, koga briga? Vi i Vaš voljeni/voljena upravo ulazite u zajednički život i slavite svoj najsretniji dan s ljudima koje volite. Malo bljuzgavice to ne može pokvariti!