objavljeno: 24.04.2014

Maldivi - raj na zemlji

Maldivi - raj na zemlji
"Šetnje po prekrasnom bijelom pijesku koji se utapa u kristalno čisto more i bogat morski život idealno je mjesto za opuštanje i stvaranje nezaboravnih uspomena."

“Dobre stvari dolaze u malim pakiranjima”, izreka je koja govori o Maldivima (ili bi barem trebala).

Dragulj Indijskog oceana nalazi se jugozapadno od Šri Lanke i Indije. Maldivi su nacija od 1 190 otoka od čega je samo dio naseljen, a 80 otočića je pretvoreno u resorte. Na najvećem otoku nalazi se glavni grad Malé, koji je udaljen svega nekoliko minuta vožnje brodom od zračne luke Ibrahim Nasir na otoku Hulhule. Za boravak na ovim prekrasnim otocima ne trebate vizu (jedna briga manje nakon ludila oko vjenčanja!), te ćete dobiti 30-dnevnu vizu koja se izdaje svim nacionalnostima odmah po dolasku u zemlju.

Iako Maldivi broje nešto manje od 400 000 stanovnika, kada dođete na otok odmah ćete zapaziti kako se kultura mijenjala tijekom godina diljem zemlje koja je prihvatila brojne ljude, religije i jezike koji su ovdje postojali te je sve to dalo svoj štih etičkoj kulturi koja je jedinstvena za Maldive.

Maldivi

Na sunčanom raju na zemlji temperature se kreću od 23 – 30 stupnja Celzijusa, a temperatura mora je idealna za kupanje, brčkanje i uživanje u prirodnim ljepotama otoka. Hotela ima zaista pregršt i svi nude spektakularne poglede na bijele pješčane plaže i more koje seže u nedogled. Svaki smještaj nudi vrhunsku uslugu za novopečene mladence koji će moći uživati u raskošima ovog raja. Najbolja stvar je da ćete oboje moći uživati na osamljenim otocima uz netaknutu i zaštićenu prirodu oko Vas. Zavisno od atola koji odaberete na raspolaganju ćete imati brodove ili hidroavione, koji će Vas brzo prebaciti do željene destinacije.

Od usamljenog i intimnog okruženja privatnih bungalova iznad kristalno čistog mora, do dugih šetnji po prekrasnom bijelom pijesku koji se utapa u moru zasigurno ćete stvoriti uspomene kojih ćete se sjećati cijeli život. Maldivi su poznati po bojama okupanim koraljnim grebenima te prepunoj flori i fauni oko koje možete zaplivati. Malo je stvari koje zbližavaju par tako dobro kao zajedno koračati u nepoznato, te tako možete krenuti na ronjenje, a oko otoka se nalaze jedna od najpoznatijih mjesta za ronjenje na cijelom svijetu. Za mladence portal UdajemSe.hr preporuča otoke Club Med Keni, Resort Cocoa Island, Resort Veligandu Island, Resort & Spa Angsana, ali koji god otok da odaberete sa šarmantnim privatnim bungalovima i vilama iznad tirkizno čistog mora nećete pogriješiti. Jedno od obilježja vila je da imaju drvene stepenice koje vode direktno u kristalno čisto more.

Maldivi

Naravno, to su samo neki od smještaja na Maldivima, a za parove koji vode djecu sa sobom mnoga boravišta imaju poseban program za obitelji te nude brojne rekreacijske aktivnosti kojima možete ispuniti dan.

Za mladence na medenom mjesecu preporučamo spa tretmane koji se odvijaju u Vašoj privatnoj vili s pogledom na ocean i zvukove valova koji umirujuće zapljuskuju drvene stupove na kojima se nalazi fantastična vila. Naručite romantičnu večeru na terasi i uživajte u pogledu gašenju uzavrelog narančastog sunca u modrom moru indijskog oceana. Želite li biti sami sa svojom boljom polovicom uživajte u zalasku sunca uz romantičnu vatru i miris roštilja. Nemojte propustiti pogledati BoduBeru, tradicionalni lokalni ples i pjevanje uz ritam bubnjeva iz 11. stoljeća.

Maldivi

Zajednička romantična večera u Indijskom oceanu zbližit će novopečeni vjenčani par. Možete odabrati raskošnu večeru uz šampanjac koje će osoblje donijeti u privatnu vilu ili doživite avanturu i posjetite jedan od brojnih maldivijskih restorana koji nude svjež ulov i gledajte kako iskusni kuhari pred Vama peku ribu. Bračni par zabavu može potražiti u nekom od bara ili loungeava unutar resorta i nemojte propustiti probati specijalitete otoka - koktele i kanapeje, te zaplešite na živu glazbu nebeskim zvjezdanim svodom.

Maldivi

Želite li samo uživati u miru i tišini na suncu, pijesku i moru tada su Maldivi, Vijenac otoka, savršeno mjesto za Vas!