objavljeno: 15.04.2009

Vjenčanice za svaku djevojku

Vjenčanice za svaku djevojku
"Neke haljine ističu Vaše bolje strane, dok će druge, nažalost, istaknuti dijelove tijela koje biste radije sakrili. Kroj Vaše vjenčanice iz snova (ako je imate) sigurno će biti prvi koji ćete probati, ali isprobajte i ostale, možda se iznenadite!"

Svaka mladenka unaprijed zna kakvu haljinu želi, ali nemojte smetnuti s uma da nisu svi modeli za svaku ženu. Neke haljine ističu Vaše bolje strane, dok će druge, nažalost, istaknuti dijelove tijela koje biste radije sakrili. Sigurno znate koje su Vaše prednosti i nećete odjenuti vjenčanicu u kojoj ne izgledate zanosno. Kroj Vaše vjenčanice iz snova (ako je imate) sigurno će biti prvi koji ćete probati, ali isprobajte i ostale, možda se iznenadite! Pogledajte časopise o vjenčanjima da biste vidjeli što se nudi. Možda ćete vidjeti model koji Vam nikad ne bi pao na pamet, a upravo je ono što tražite.

Pogledajte u fotogaleriju vjenčanica
Potražite salone vjenčanica u Imeniku vjenčanja

Vjenčanicu biste trebali naručiti (bez obzira šijete li je, kupujete ili iznajmljujete) idealno bar četiri do šest mjeseci prije vjenčanja, da biste je dobili na vrijeme. U svakom slučaju, haljina bi trebala biti gotova bar šest tjedana prije velikog dana, da biste imali dovoljno vremena za izbor cipela i dodataka koje će ići uz nju. Naravno, većina salona ima popriličan izbor dodataka, pa je moguće da sve nađete na istom mjestu, ali nije loše malo pogledati okolo, možda nađete savršenu kombinaciju na 2 ili više mjesta.

Ukoliko ste haljinu naslijedili ili kupili od nekog tko ju je već nosio, potražite dobru krojačicu koja će je sitnim izmjenama savršeno prilagoditi upravo Vašem tijelu. Ako vjenčanicu naručujete iz kataloga, dobro provjerite koji broj uistinu trebate (zanemarite brojke, provjerite mjere u katalogu – mogu se znatno razlikovati u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj ili SAD-u). Šanse za pogrešku u broju pri kupovini direktno u salonu ili pri iznajmljivanju su puno manje jer ćete haljinu moći odmah i probati, ali, ponovno, trebati naći haljinu koja Vam savršeno pristaje, ne onu koja je određenog broja. Kad Vam haljina stigne, isprobajte je i učinite to i 3, 2 i tjedan dana prije vjenčanja – možda ćete u pripremama za Vaš dan iz snova izgubiti ili dobiti pokoji kilogram, pa uzmite u obzir da ćete možda trebati prilagoditi vjenčanicu Vašem novom izgledu.

Ako niste sigurni koji bi Vam kroj i materijal najbolje pristajao, evo par savjeta:

  • Za niže i punije žene: ako želite izgledati vitkije, nemojte se odlučiti za debele materijale – bolje izaberite šifon. Prozračan, "lelujavi" efekt ovog materijala će dobro sakriti što ne želite da se vidi. Najbolje će Vam pristajati "princes" ili A-kroj.

Vjenčanica za niže i punije žene

  • Za niže i vitke žene: da biste izgledali viši, izaberite haljinu prirodne linije struka s nabranim donjim dijelom koja će Vam podariti visinu i obline. Možete se odlučiti za šifon, saten ili čipkaste materijale.

Vjenčanica za niže i vitke žene

  • Za visoke i punije žene: saten, šifon ili čipka na haljini "princes" ili A-kroja bi trebale najbolje istaknuti Vaše atribute i sakriti mane.

Vjenčanice za visoke i punije žene

  • Za visoke i vitke žene: nabori i volani će ublažiti Vašu visinu. Haljina od satena ili čipke s prirodnim strukom bi Vam trebala savršeno pristajati.

Vjenčanice za visoke i vitke žene