objavljeno: 12.05.2014

10 ideja za proslavu prve godišnjice braka

10 ideja za proslavu prve godišnjice braka
"Mi ćemo osigurati ideje, ali sami ćete morati odabrati jednu i ostvariti magični ugođaj. Tradicionalan poklon za prvu godišnjicu braka je napravljen od papira."

Vjenčanje je proteklo savršeno kao i medeni mjesec. Zajednički život ide i bolje nego ste očekivali i zaista ste sretni jer je život sjajan i ne može bolje. Godina dana se približava i trebate nekako proslaviti datum kada ste se obvezali na doživotnu ljubav osobi koju volite više od svega na svijetu. Vrijeme neumoljivo curi, a Vi ne znate kako točno proslaviti prvu godišnjicu braka.

Dat ćemo Vam par ideja, ali sami ćete morati odabrati i ostvariti magični ugođaj ili još bolje nadograditi naše ideje. Naravno, nemojte zaboraviti kupiti poklon. Ne mora to biti skupocjeni poklon, već je bitan znak pažnje! Tradicionalan poklon za prvu godišnjicu braka je napravljen od papira.

Doručak u krevet
Znak pažnje vrjedniji je od najskupljeg poklona. Iznenadite voljenu osobu romantičnom gestom sa doručkom u krevetu. Probudite se malo ranije i napravite jelo koje ona/on obožava – palačinke, jaja, štrukle, jaja sa šunkom i gljivama… Uz doručak nemojte zaboraviti prigodnu čestitku ili svježi cvijet. Poljubac će zaokružiti savršenu priču za dobro jutro.

Romantični doručak u krevetu

Obnovite zavjete
Kažu da je prva godina braka najteža. Ako to izdržite, možete sve. Kao nagradu za prvu godišnjicu mogli biste napraviti nešto vrlo romantično – obnovite zavjete. Ne treba to biti veliko slavlje (osim ako tako želite) te potvrdite svoje riječi od prije godinu dana i uživajte u jednoj od najvećih romantičnih trenutaka koje bračni par ostvaruje.

Obnovite uspomene
Sjećate se prvog izlaska? One nesigurnosti kada ste odveli svoju sadašnju suprugu u pizzeriju i podijelili pizzu? Odlazak u kino i pokušaj zagrljaja? Sjećate li se prvog poljupca ispred njene zgrade? Zašto ne biste probali dočarati prvi izlazak koji je toliko puno značio za oboje. Fotkajte se ispred istog mjesta kao za vrijeme tog prvog izlaska koji se pretvorio u zajedničku budućnost.

Poseban izlazak
Nemojte samo otići u kino ili na večeru. Probajte napraviti nešto posebno za zaista poseban dan. Potrudite se malo više jer ćete oboje uživati kasnije. Rezervirajte vožnju balonom ili limuzinom ili kočijom sa šampanjcem.  

Romantična večera i smještaj
Spojite ideju od prije i nadogradite je romantičnom večerom u hotelu ili nekom prekrasnom mjestu gdje ćete moći uživati u fascinantnom zvjezdanom nebu. Uživajte u dobrom društvu i hrani i piću te se zamotajte u dekicu ispred kamina ili na terasi i uživajte u pogledu na ljepotu oko sebe. Pogledajte svoju ljubav duboku u oči i recite kako se osjećate i što Vam je ova godina dana značila. Budite iskreni i garantiramo da nećete oka sklopiti tu večer.

Romantično putovanje
Za ovu ideju morat ćete planirati malo više i Vaša bolja polovica će morati znati za putovanje zbog posla. Otputujte na neku romantičnu lokaciju. Makar i za vikend. Promijenite okolinu malo, počastite se jer samo jednom se živi.

Romantično putovanje i uživanje na plaži

Drugi medeni mjesec
Bračno putovanje bilo je savršeno. Godina dana kasnije, a Vi ne znate što biste. Zašto ne odete na drugi medeni mjesec. Otputujte na neku novu destinaciju i uživajte zajedno u otkrivanju ljepota. Ili posjetite mjesto koje ima posebno značenje za oboje. Mnogo bračni parovi odlaze na mjesto gdje su uživali na medenom mjesecu i prisjećaju se čarolije koju su stvarali.

Zajedničko uživanje
Iako ste u braku već skoro godinu dana i dalje on voli stvari koje Vi ne volite baš previše. Ne znate što i kako za godišnjicu. Probajte spojiti dvije aktivnosti tijekom izlaska. Vi obožavate romantične večere, a on kino. Vi volite operu ili kazalište, a on sportsku večer. Iskombinirajte dvije stvari. Nemojte prigovarati, već uživajte u svakom trenutku. Ako volite osobu onda možete barem za jednu večer bez prigovaranja uživati u nečemu što inače ne biste radili ni pod razno. Nabacite smiješak na usta i budite sretni zbog svoje ljubavi kada vidite koliko to njoj ili njemu zaista znači.

Napravite zabavu
Par ste koji uživa u društvu? Zašto ne napravite zabavu kako biste odali počast danu koji ćete pamtiti cijeli svoj život. Pozovite obitelj i prijatelje i napravite party na kojem ćete se veseliti i uživati sa svojim voljenima. Nešto kao mini vjenčanje. Možete po stolovima i policama staviti zanimljive detalje sa vjenčanja kako biste još bolje dočarali svrhu zabave.

Pogledajte snimke s vjenčanja
Uživate biti kod kuće i u zagrljaju supružnika ležati na kauču? Napravite si romantičnu večeru i pustite si snimku s vjenčanja i proživite trenutke kada ste rekli 'Da'.