objavljeno: 16.09.2013

John Legend se oženio na jezeru Como

John Legend se oženio na jezeru Como
"Prekrasan par oženio se na jezeru Como, gdje George Clooney ima kuću. Chrissy Teigen se triput presvlačila, a mladoženja je svojoj supruzi otpjevao "All Of Me"."

John Legend i Chrissy Teigen oženili su se u subotu, 14. rujna 2013. godine, na talijanskom jezeru Como. Bračni par je izmijenio zavjete na terasi hotela Villa Pizzo koja gleda na jezero neopisivih boja.

Prekrasna mladenka nosila je vjenčanicu boje slonovače otvorenih leđa i bez naramenica koju je posebno za nju dizajnirala kraljica vjenčanica Vera Wang. Do oltara ju je dopratio njen otac, a nosila je buket bijelog cvijeća. Mladenka se kasnije presvukla u haljinu boje slonovače bez naramenica koju je također dizajnirala Vera Wang, dok je treća Vera Wang haljina koju je obukla bila crvena sa kristalnim detaljima.

Djeveruše su bile model Brooklyn Decker i sportska TV novinarka Erin Andrews koje su blistale u zagasito rozim haljinama.

Pjevač John Legend je u duetu sa Stevie Wonderom otpjevao pjesmu “Isn’t She Lovely”, a kasnije je mladoženja na veselje svih uzvanika otpjevao svojoj supruzi svoj hit “All Of Me”, pjesmu koju je upravo skladao za nju.


DJ na vjenčanju bio je poznati Biz Markie, a među brojnim gostima bili su Stevie Wonder i Kanye West, na čijem je vjenčanju John Legend kasnije otpjevao pjesmu Ette James “At Last”.

Mladenci su se za medeni mjesec odlučili za Portofino u Italji, a pjevač i model su se zaručili 2011. godine dok su uživali na Maldivima.