objavljeno: 15.03.2009

Karakteristike horoskopskih znakova

Karakteristike horoskopskih znakova
"Svaki horoskopski znak ima svoje pozitivne strane koje ga čine snažim i jakim, ali ima i onu drugu stranu koja ga čini ranjivim. Saznajte tko ste i što ste u dubini duše."

Znate li koje su Vam pozitivne, a koje negativne strane? Svaki horoskopski znak ima svoje karakteristike koje ga čine snažnim u nekim područjima i ranjivim u drugim. Provjerite tko ste i što ste i zbog čega ste točno takvi kakvi jeste.

OVAN

Ovnovi su impulzivni i uvijek se bacaju na glavu. Zato i imaju rogove, ali oni nisu samo za borbu jer će njihova tvrdoglava narav odbiti tugu i bol poput neprijatelja na bojištu.

Ovnovi su poznati po hrabrosti i sposobnostima vođe i to prvenstveno zbog toga što su uvijek spremni na akciju. Želja za uzbuđenjem gura pripadnike ovog znaka u nove teritorije i dok su na čelu sigurni su u sebe tada će ih ostali slijediti. Samoprozvani vođe krda bore se za ono u što vjeruju, no nisu neustrašivi. Hrabrost je više kao obveza da se suoče sa strahom i pobjede ga.

Moto Ovnova je 'Priprema, pucaj, nišani!'. Možda je to naopako za neke, ali oni će radije shvatiti što čine dok djeluju. Impulzivne radnje mogle bi donijeti probleme jer dok drugi skupljaju informacije i donose odluke, Ovnovi već djeluju. Pripadnici ovog znaka mogli bi imati problema sa preranim startom, ali i nezavršavanjem projekta i započinjanjem novog prije vremena. S vremenom Ovnovi nauče da treba malo usporiti kako bi dobili na vremenu da razmisle prije djelovanja.

Znak: Vatra

Vatreni znak je obično topao. Vatra daje svjetlost i toplinu, ali se ne smanjuje dok se drugi griju njome. Jedna svijeća će dati svjetlost sobi i neće sagorjeti brže ako deset ljudi čita pod njenim zrakama već će trajati jednako kao i da čita jedna osoba. Vatra ne bira svoj sljedeći potez, nije logična već ovisi o trenutku i trajat će dok ima uvjeta bez razmišljanja i planiranja. Upravo zbog toga se vatreni znakovi oslanjaju na intuiciju i instinkt.

Vatra Ovna je spontana i vruća. Ona je poput gomile suhog granja koje brzo gori, ali se ne može održati.

Prva Kuća: Ja sam

Prva Kuća simbolizira fizičko tijelo i osobnost, kako nas vanjski svijet doživljava. To nije neophodno tko ste, već što donosite u određenoj situaciji i kako nas drugi doživljavaju. Ona predstavlja djetinjstvo, početak aktivnosti ili čak početak nove veze. No, to ne znači da se radi o drugoj osobi, već kako nas drugi vide. Bez brige, sve počinje sa Prvom Kućom.

Vladajući planet: Mars

Mars je poznat i kao 'Ljutiti Crveni planet'. U grčkoj mitologiji znan je i kao bog rata. No, bit Marsa nije samo u ratovanju, već i odlazak negdje, bilo gdje. Ako je netko pred Ovnovima onda biste se trebali boriti s tom osobom kako biste mogli nastaviti put. Mars je poput papučice gasa i predstavlja nas točno kako se u životu krećemo prema naprijed. Mars nam daje rješenja za ispoljavanje osnovne energije. Kao ključni planet Ovnova govori nam da se pokrenemo i učinimo to.

Egzil: Venera
Uspon: Sunce
Pad: Saturn
Element: vatra
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Metal: željezo, čelik
Cvijet: čičak
Životinja: ovan
Ne voli: površnost, prodike, ustupke
Raspored znaka: 1° - 30°
Zdravlje: Anatomski vezan uz glavu, lubanju i lice. Stres ili ljutnja uzrokuju bolesti kože, glavobolje. Potrebno je puno sna i odmora. Jesti puno povrća i 'hrane za mozak' te umjereno s mesom.
Najveća snaga Ovna: Hrabrost da se prebrodi strah
Potencijalno najveća mana Ovna: Nezavršavanje stvari koje su započete

BIK

Bikovi nisu uvijek poput bika u ringu sa toreadorom, već mogu biti mirotvorci poput bika Ferdinanda koji je mirno sjedio i uživao u cvijeću, sunčevim zrakama i prirodnim ljepotama. Samo ih tvrdoglavost čini dovoljno ljutitima da krenu u sukob s nekim tko ih ometa u miru.

Bikovi su vrlo odlučni. Stići će do svog cilj, ne zato što su izuzetno brzi i pametni, već zato što se ne dozvoljavaju ometati da skrenu sa svog puta. Stabilnost i jednostavnost ih motivira da učine život potpuno funkcionalnim iako to nekima djeluje pomalo dosadno. Žele koračati sigurnim putevima koji ih čine samopouzdanima.

Moto Bikova je 'Brinite se za razum i sve ostalo će se pobrinuti za sebe'. Pripadnike ovog znaka privlače stvari zbog zadovoljstva koja im predstavljaju. Ugodan život i radna atmosfera su im vrlo bitni, kao i lijepa odjeća, fina hrana i dobra glazba. Pogled na svijet im je vrlo razborit. Ne bi smjeli zaboraviti tražiti ljepotu u materijalnom svijetu i stvarima.

Znak: Zemlja

Znakovi Zemlje su prirodno praktični. U ovom životu smo vezani za Zemlju i nema bijega iz stvarnosti koja nas okružuje. Ona se može osjetiti, izmjeriti i ima smisao. Astrološki znakovi temelje svoj život prema realnosti. Utisak se cijeni preko misli i osjećaja, a zemljani znakovi žive sa obje noge na zemlji. Drugi traže savjet od njih jer trebaju realno sagledati stvar i trebaju stabilnost. Vidjeti znači vjerovati.

Zemlja Bikova je jednostavna i razborita. Poanta je povratak osnovama. Raditi na zemlji, u vrtu ili imati pravi alat za rad.

Druga Kuća: Vlasništvo

Druga Kuća simbolizira stvari koje se nam vrijedne. Osobna imovina je u ovom području, kao i novac. Sve što se povezuje sa osobnim vrijednostima je u domeni Druge Kuće. Također predstavlja stvari koje cijenimo, a da nisu materijalne. Kada pomislite što Vam je najvrjednije – Vaše vrijednosti – tada stvarno mislite na Drugu Kuću.

Vladajući planet: Venera

Venera je planet ljubavi i žudnje, a vlada romantikom i ljepotom. Bit Venere nije samo fizička ljubav, već je ona simbol idealne ljubavi. Kada vidimo prekrasno umjetničko djelo, Venera je prisutna. Ona je ljepota ruže poput privlačnosti prema nekome koga volimo.

Kao ključni planet Bikova, Venera je razborita i jednostavna te ispunjava razum ljepotom i tada je život dobar.

Egzil: Mars
Uspon: Mjesec
Pad: Uran
Element: Zemlja
Boja: ružičasta, svijetloplava, svijetlozelena
Dragi kamen: safir, smaragd, bijeli koralj, alabaster
Metal: bakar
Cvijet: ruža, verbena, ljiljan, lan, maslina, datulje, pinija, vanilija
Životinja: govedo, golubica, fazan, vrabac, slavuj, zec, lastavica, labud
Voli: novac, seks
Raspored znaka: 31° - 60°
Zdravlje: Anatomski vezano uz vrat i krvožilni sustav. Izbjegavati masnoću i obilne obroke zbog tendencije ka gojaznosti. Preporučuje se tjelovježba, boriti se protiv lijenosti.
Najveća snaga Bikova: Razborit pogled na život
Najveća potencijalna mana Bikova: Prihvaćanje manjih stvari za koje ste sposobniBLIZANCI

Blizanci svugdje idu zajedno, ruku pod ruku, simbolizirajući dvojnu narav. Svijet dolazi u paru: dobro i loše, muškarci i žene, unutra i van, jin i jang – Blizanci su živi dokaz. Neki će reći da su Blizanci utjelovljenje paradoksa, ali prava istina je da oni lako prihvaćaju suprotnosti. Svijet pripadnika ovog znaka je dvojnost. Sviđa im se i ovo i ono, jedna stvar i njena potpuna suprotnost. Kao da Blizanci mogu vidjeti različite poglede na svijet kako im se zanimanja mijenjaju.

Blizanci su znatiželjni, brbljavi, raznovrsni i mentalno aktivni. Njihov um može velikom lakoćom skakati sa jedne na drugu temu čime na tulumima postaju prvaci brojnih tema i jednostavnih razgovora. Ostali misle da su Blizanci vrlo zabavni, ali sposobnost da se okreću u smjeru vjetra može pripadnike ovog znaka činiti površnima.

Moto Blizanaca je 'Kotrljajući kamen ne sakuplja mahovinu'. Bez obzira na godine vječno su zaigrano dijete. Britkim i zabavnim umom mogu se uhvatiti u koštac sa najvećim neprijateljima, koji će u sljedećem trenutku biti njihov najbolji prijatelji. Dok lete kroz život, ne smiju zaboraviti stati i pomirisati cvijeće.

Znak: Zrak

Astrološki element zraka predstavlja kretanje. Najbolji način kretanja od jedne do druge točke je misao. Pripadnici Zraka su mislioci kojima nad ostalim funkcijama prevladava intelekt i razum. Aktivnim umom i dobrim jezičnim sposobnostima, pripadnici Zraka su rođeni govornici. Mogu biti lagani i živahni poput daška zraka u proljeće, ali njihove riječi mogu imati snagu poput tornada.

Zrak Blizanaca uvijek mijenja pravac. Prvo vjetar puše u jednom smjeru, a trenutak kasnije već u drugom. To je metafora za činjenicu kako njihov um rješava zagonetke. Prvo pokušava jednim pristupom, a već u drugom trenutku pokušava drugačijim pristupom. To je nespokojan i pretraživački vjetar.

Treća Kuća: Komunikacija

Treća Kuća predstavlja sve aspekte komunikacije, a većina ih se odvija u neposrednoj blizini. Zato je to također kuća našeg okruženja. Tradicionalno ona uključuje komunikaciju između braća i sestara, bez obzira da li ih imate. Također predstavlja i brza te kratka putovanja.

Vladajući planet: Merkur

Glasnik bogova Merkur okreće se oko Sunca brže nego ijedan drugi planet. Simbolizira misli, ne samo ono što mislimo, već i kako komuniciramo. Merkur je odgovoran za sve jezike. On je aktivan i racionalan um, nije samo činjenice već i što činimo s njima.

Kao vladajući planet Blizanaca, Merkur je nemiran i promjenjiv te ih tjera na razgovor i slušanje, ali ne uvijek na djelovanje.

Boja: žuta, narančasta
Dragi kamen: ahat
Metal: živa, platina, aluminij
Cvijet: đurđice
Životinja: male ptice, leptiri
Voli: humor, promjene, druženje
Raspored znaka: 61° - 90°
Zdravlje: Ponajviše su skloni upali uha i bronhija, problemima s plućima, alergijama, ozljedama ekstremiteta, nervnoj napetosti i želučanim tegobama. Odgovara im ubrzani tempo življenja, no on će im priskrbiti i želučane tegobe (gastritis).
Najveća snaga Blizanaca: Zanimanje za razne stvari
Najveća potencijalna mana Blizanaca: Odvraćanje pažnje od važnih stvari

RAK

Rakovi žive između zemlje i oceana, na mjestu gdje se izmjenjuju plima i oseka dvaput na dan. To je najdinamičnije i najpromjenjivije mjesto na zemlji, ali je i najbogatije hranom. Zbog svih tih silnih promjena unutar dana, rakovi su razvili tvrdi oklop koji ih štiti, a Rakovima je oklop dom. Senzualniji Rakovi će svoje osjećaje držati duboko u sebi i neće ih nikome pokazati.

Rakovi također imaju velika kliješta koja služe za hvatanje stvari. Teško puštaju prošlost i drže se za nju više nego je to potrebno. Vrlo su lojalni i imaju problema sa puštanjem stvari, ali su i brzi na puštanju dragih osoba u svoj magični krug gdje štite sve bližnje.

Moto Rakova je 'Najbolji napad je dobra obrana'. Osobe rođene pod ovim znakom mame neprijatelje na svoj teritorij i onda napadnu jače nego itko. Marljivo grade bliski odnos sa svojom obitelji i prijateljima, ali neizražen gnjev se može pretvoriti u jad i depresiju. Zato pronađite osobu kojoj vjerujete i podijelite svoje osjećaje.

Znak: Voda

Astrološki voda simbolizira emocije. Voda traži svoje nivoe i teče dok ih ne pronađe makar i u iznimno velikim dubinama. Voda je neprestani izvor energije, kreće sa topljenjem snijega u planinama preko potočića da velikih rijeka i oceana. Plima i oseka pokreću oceane, a jednako tako se naši osjećaji miješaju od prošlosti do danas. Neki put je voda toliko duboka da nismo u stanju izreći svoje osjećaje.

Voda Rakova je poput morskih mijena. Regularni ritam donosi hranu i brine se o životima koji obitavaju u tom predjelu. No, postoje i jezera sa stakleno mirnom površinom gdje nema vidnog pomicanja, ali ispod površine su struje i brojne aktivnosti.

Četvrta Kuća: Dom i obitelj

Četvrta Kuća je povezana sa majčinstvom i odgojem. Nije povezana samo sa osobom koja odgaja djecu već i sa okolinom koja utječe na razvoj. To je Kuća dječjeg okruženja. To je mjesto gdje se sklanjamo od silne buke vanjskog svijeta.

Vladajući planet: Mjesec

Mjesec se stalno mijenja. Čak dvije noći zaredom nije isti i juri oko Zemlje. Znamo za njegovo stalno kruženje koje traje mjesec dana, te su tako i ženski ciklusi povezani sa Zemljinim prirodnim satelitom. Mjesec je ključan za osjećaje i emocije muškaraca i žena.

Kao ključni planet Rakova, Mjesec simbolizira proces osjećaja i emocija i osnovnih potreba preživljavanja i odgajanja sebe, ali i drugih.

Boja: srebrnosiva
Dragi kamen: biser, oniks
Metal: srebro, selen
Cvijet: medvjeđa šapa
Životinja: životinje s ljušturom
Voli: obitelj, dom, književnost
Zanimanja: kuhar, odgojitelj, trgovac nekretninama
Raspored znaka: 91° - 120°
Zdravlje: Vrlo osjetljiv želudac i pluća, a žene su sklone ginekološkim bolestima, teškoćama u trudnoći i porodu.
Najveća snaga Rakova: Sposobnost da njeguju i odgajaju druge
Potencijalna slabost Rakova: Strah da će se prošlost ponoviti i u budućnosti

LAV

Lav je kralj džungle te zrači veličanstvenošću. To ide toliko daleko da neki Lavovi imaju kosu poput guste lavlje grive. No, Lavovi nisu samo rika već su oni veličanstvena bića koja se ponosno brinu za svoje potomke, love te se neumoljivom žestinom brinu za opstanak. Lavovi su ponosni! Vjerojatno zato biraju poslove koji ih stavljaju u središte pozornosti.

Lavovi su vedrog duha, željni akcije i tjera ih želja za ljubavlju koju daju drugima. Velikodušni su vođe i vjerni sluge. Jednom povrijeđeni u ljubavi će se povući i pokazivat će zube te će biti iznimno hladni prema toj osobi.

Moto Lavova je 'Što vidiš to i dobivaš'. Oni žive vrlo iskreno i otvoreno te imaju njuh za dramu. Mnogo pripadnika ovog znaka privlači kazalište, izvedba i reakcije drugih jer upravo oni znaju napraviti najbolju prezentaciju. Dok se veličanstveno kreću kroz život, morali bi malo i pogledati oko sebe i prihvatiti osjećaje drugih. Da niti ne znaju, mogli bi povrijediti nekoga do koga im je stalo. Sve dok su svjesni svog učinka na druge, ostali će profitirati prisustvom Lavova.

Znak: Vatra

Vatreni znak je obično topao. Vatra daje svjetlost i toplinu, ali se ne smanjuje dok se drugi griju njome. Jedna svijeća će dati svjetlost sobi i neće sagorjeti brže ako deset ljudi čita pod njenim zrakama već će trajati jednako kao i da čita jedna osoba. Vatra ne bira svoj sljedeći potez, nije logična već ovisi o trenutku i trajat će dok ima uvjeta bez razmišljanja i planiranja. Upravo zbog toga se vatreni znakovi oslanjaju na intuiciju i instinkt.

Vatra Lava je briljantna i intenzivna poput ljetnog sunca koje se neprestano pojavljuje iz dana u dan i čija vrućina se pojačava s vremenom.

Peta Kuća: Djeca

Peta Kuća je direktno povezana s djecom kao i njihovom aktivnošću. Čak se i djeca trebaju igrati i to je funkcija Pete Kuće. Također sav samoizričaj i kreativnost dolaze iz tog dijela, a također je i povezana s romantičnom ljubavi. Zapravo, Peta Kuća bi se mogla zvati Kuća Užitka.

Vladajući planet: Sunce

Sunce je neosporan kralj našeg planetarnog sustava i uvijek je u središtu. Bez njegovog svjetla ne bi bilo života na Zemlji. Iako je Sunce udaljeno oko 150.000.000 kilometara njegova nam je toplina osnova za svu energiju na planeti. Astrološki Sunce predstavlja našu volju. Ono je kao gorivo koje nas pokreće i daje nam razlog za život.

Kao ključni planet Lava, Sunce je simbol osobe i iz njega proizlazi sva individualnost i kreativnost.

Boja: zlatna
Dragi kamen: gorski kristal
Metal: zlato
Cvijet: ljiljan
Životinja: lav, sve divlje mačke
Voli: sport, estradu
Zanimanja: glumac, pjevač, advokat
Raspored znaka: 121° - 150°
Zdravlje: Zbog nervoznog života moraju više voditi računa o živcima, a osjetljiv je i želudac.
Najveća snaga Lava: Zaigranost i dobronamjernost
Najveća potencijalna mana Lava: Potreba za odobravanjem može postati prevelikaDJEVICA

Djevice su iznimno diskriminirajuće, ali nisu neophodno stidljive kako mnogi vjeruju. U drevna vremena, djevica je bila žena koja nije bila u vlasništvu muškarca te nije imala zakonsko pravo reći 'ne'. Danas, u moderna vremena, djevice su poznate da znaju biti vrlo diskriminativne, pogotovo ako se radi o privatnim stvarima i željama. Kada je Djevica spremna reći 'da' tada ste gotovi i u njenoj ste milosti.

Djevice imaju šesto čulo za otkriti što ne valja s osobom, situacijom ili okolinom. Zato su prirodno sjajni kritičari, a analitičke sposobnosti su im nevjerojatne. Možda nisu najkreativnije osobe, ali britko razmišljanje je vrlo učinkovito. S lakoćom razlikuju dobro od lošeg, a vjerojatno su opsjednute čistoćom, no i one negdje imaju razbacan ormar ili 'bombu' ispod kreveta.

Moto Djevica je 'Savršenstvo nije dovoljno dobro'. S jedne strane to je sjajno jer će lako naći posao zbog svog zalaganja, no s druge strane će tražiti previše od sebe i drugih za svaku sitnicu. Djevice bi trebale naučiti biti selektivnije i manje kritični prema sebi, ali i prema drugima.

Znak: Zemlja

Znakovi Zemlje su prirodno praktični. U ovom životu smo vezani za Zemlju i nema bijega iz stvarnosti koja nas okružuje. Ona se može osjetiti, izmjeriti i ima smisao. Astrološki znakovi temelje svoj život prema realnosti. Utisak se cijeni preko misli i osjećaja, a zemljani znakovi žive sa obje noge na zemlji. Drugi traže savjet od njih jer trebaju realno sagledati stvar i trebaju stabilnost. Vidjeti znači vjerovati.

Zemlja Djevice je promjenjiva i lagana na dodir. Radi se o praktičnoj analizi i upotrebi mentalnih sposobnosti da se najbolje razazna što je oko nas.

Šesta Kuća: Rad

Šestoj Kući je temelj uobičajeno izvršavanje poslovnih zadataka. To nije neophodno za karijeru već za zadatak koji donosi kruh na stol. Isti sektor je i mjesto gdje saznajemo o zdravlju i liječenju. Dakle, ne radi se samo o poslovnoj rutini već i o dnevnim navikama i higijeni.

Vladajući planet: Merkur

Glasnik bogova Merkur okreće se oko Sunca brže nego ijedan drugi planet. Simbolizira misli, ne samo ono što mislimo, već i kako komuniciramo. Merkur je odgovoran za sve jezike. On je aktivan i racionalan um, nije samo činjenice već i što činimo s njima. Merkuru je osnova intelektualna diskriminacija, jednostavno 'da' ili 'ne', odluka koja mora biti donesena za svaku informaciju koju uđe u mozak.

Boja: zelena (sve nijanse), smeđa (odnosno zemljane boje)
Dragi kamen: smaragd
Metal: živa, aluminij, nikal
Cvijet: cvijeće živih boja, neven, tratinčica, endivija
Životinja: domaći ljubimci, mravi, kornjača, pas
Voli: analizu, računanje, red, preciznost
Raspored znaka: 151° - 180°
Zdravlje: osjetljivi probavni organi, mnoge smetnje su psihosomatske i neurovegetativne i kada bi se prepustili životu, a manje analizirali, život bi Djevicama i okolini bio puno ljepši
Najveća snaga Djevica: Sposobnost da se usredotoče na pojedinu stvar
Najveća potencijalna mana Djevica: Potreba za savršenstvom koja ometa da se zabave

VAGA

Vaga je jedini znak koji nije životinja niti čovjek, ali to ne znači da su pripadnici ovog znaka manje ljudi od ostalih. Zapravo, Vage su možda i najdruštveniji od svih dvanaest znakova. Pripadnici ovog znaka traže ravnotežu u svemu, a na razne situacije reagiraju otmjeno i pokušavaju smiriti situaciju. U umjetnosti Vage pokušavaju uravnotežiti formu, boje i elemente te ih stoga kreativni pothvati vrlo privlače.

Najveći pothvat ravnoteže je između samih Vaga i ostalih ljudi te upravo na to pripadnici ovog astrološkog znaka fokusiraju najviše energije. Vage su kraljevi i kraljice međuljudskih odnosa. Dobri su domaćini raznih zabava i znaju što drugi žele i prije njih samih te ćete se podrediti ispunjenju zadataka za druge. Zapravo, Vaga je diplomatski znak, koji će učiniti sve kako bi sve strane bile zadovoljne.

Moto Vaga je 'Za svaku akciju postoji jednaka, ali suprotna reakcija'. Jako su dobar stratezi i riješit će svaki problem, a da ne zakinu nijednu stranu ili da se zamjere bilo kome od zaraćenih strana. Lagodan stav čini čuda za njih, ali i za druge, no nemojte zaboraviti da i Vi sami imate potrebe koje trebate zadovoljiti jer u protivnom nećete moći ništa dati drugima.

Znak: Zrak

Astrološki element zraka predstavlja kretanje. Najbolji način kretanja od jedne do druge točke je misao. Pripadnici Zraka su mislioci kojima nad ostalim funkcijama prevladava intelekt i razum. Aktivnim umom i dobrim jezičnim sposobnostima, pripadnici Zraka su rođeni govornici. Mogu biti lagani i živahni poput daška zraka u proljeće, ali njihove riječi mogu imati snagu poput tornada.

Sedma Kuća: Partnerstvo

Ako Prva Kuća predstavlja Vas same, onda je Sedma Kuća njena potpuna suprotnost i predstavlja druge. To može značiti poslovne partnere, bračne drugove, bolje polovice ili bilo koju vezu koju smatrate jednako vrijednom. Većinom je to mjesto na kojem tražimo i gledamo kako djelujemo na druge u našem životu.

Vladajući planet: Venera

Venera je planet ljubavi i žudnje, a vlada romantikom i ljepotom. Bit Venere nije samo fizička ljubav, već je ona simbol idealne ljubavi. Kada vidimo prekrasno umjetničko djelo, Venera je prisutna. Ona je ljepota ruže poput privlačnosti prema nekome koga volimo.

Kao ključni planet Vaga, Venera je sagledavanje ljepote kao ideala. Ona je prava mješavina boja, prava mješavina glazbe ili savršen pjesnički opis ljubavi.

Boja: ružičasta
Dragi kamen: safir
Metal: bakar, bronca
Cvijet: hortenzija
Životinja: gušteri
Voli: eleganciju i ukrase
Raspored znaka: 181° - 210°
Zdravlje: Eventualne bolesti su ženski organi, bubrezi, urinarni trakt. Treba izbjegavati cigarete, žestoki alkohol i tešku hranu, a otrov su: papar, crna kava, čokolada, bijeli šećer i industrijska sol. Potrebno je mnogo dana provedenih na moru i suncu te piti urološki čaj i mnogo tekućine.
Najveća snaga Vaga: Otmjenost i šarm kod pomaganja drugima
Najveća potencijalna mana Vaga: Nezadovoljavanje svojih potreba

ŠKORPION

Škorpioni su mala, vrlo intenzivna stvorenja sa dovoljno otrova u svom repu da onesposobe ili ubiju mnogo većeg protivnika. Problem takvog biološkog oružja je da ga se mora naučiti kontrolirati kako bi bilo učinkovito. Škorpioni mogu koristiti svoje žalce za samoobranu nešto poput snažne emocionalne sposobnosti da učinite svoje protivnike bezopasnima. No, tu je i seksualni dio otrovnog repa, ali dok pripadnici ovog znaka te snažne prohtjeve ne obuzdaju, mogli bi se naći u neugodnim situacijama.

Škorpion je jedini znak koji ima tri životinjska totema. Prvi je svima dobro znan Škorpion sa aktivnim repom. Drugi je kada Škorpion svlada svoju strast i vlada svojim instinktima te se tada pretvara u Orla, koji ima veću perspektivu jer leti visoko iznad polja prilika te se svom svojom snagom obrušava na plijen. Treći oblik je kada Škorpion postane zauvijek mirna golubica i tada do izražaja dolazi prava strana tog znaka. Suština Škorpiona je preobrazba. Oni mogu transformirati jak otrov posesivne strasti u veću svijest temeljenu na univerzalnoj ljubavi.

Moto Škorpiona je 'Ono što je skriveno je mnogo zanimljivije nego ono što je očito'. Škorpion je detektivski znak, a magnetna privlačnost privlači druge k njima. Pripadnici ovog znaka mogu biti tajanstveni, brzo uče, a drugi se boje snage njihovih osjećaja. Neprestano žele nešto spojiti sa svojim osjećajima, ali znaju ispasti potpuno hladni i otuđeni kada se razočaraju u ljubavi. Posjeduju magiju da osvijetle mrak, ali neki put će bolje proći ako pogledaju pozitivnu stranu nego da krenu u mrak.

Znak: Voda

Astrološki voda simbolizira emocije. Voda traži svoje nivoe i teče dok ih ne pronađe makar i u iznimno velikim dubinama. Voda je neprestani izvor energije, kreće sa topljenjem snijega u planinama preko potočića da velikih rijeka i oceana. Plima i oseka pokreću oceane, a jednako tako se naši osjećaji miješaju od prošlosti do danas. Neki put je voda toliko duboka da nismo u stanju izreći svoje osjećaje.

Voda Škorpiona je čvrsta i smrznuta, ali pogrešno je misliti da led ne plovi. Upravo suprotno, led plovi i to golemom snagom. Sjetite se glečera koji se sporo kreću, ali sa tolikom snagom da ruše pred sobom šume i ravnaju planine. Samo se sjetite ogromnog Titanika koji je potonuo zbog udara u santu leda.

Osma Kuća: Transformacija
 
Kako je Druga Kuća upravo Kuća Posjedovanja, Osma Kuća je njena suprotnost i ona je ono što drugi imaju i posjeduju. To uključuje i seksualne stvari jer one obično uključuju druge osobe. U toj Kući se također radi o najvećoj transformaciji – smrti – ali ne nužno Vašoj. Može se reći da je Osma Kuća ono što ne znamo i ne razumijemo. Ona je Kuća Skrivene Snage.

Vladajući planet: Pluton

Pluton je Bog Podzemlja u rimskoj mitologiji. Možda zvuči zastrašujuće, ali pojasnit ćemo. Pluton simbolizira sve što je ispod naše svijesti. Ne radi se o paklu gdje se nalazimo jer smo kažnjeni, već o paklu koji se opisuje kao mjesto toliko lijepo da će izluditi anđela. Kao ključni planet Škorpiona, Pluton je silan, snažan i predstavlja stvari koje ne posjedujemo ili ne razumijemo. Upravo se od tih skrivenih plutonskih dijelova tvori prava magija preobrazbe.

Godišnje doba: sredina jeseni
Boja: jarke, a stroge; tamnocrvena, crna, smeđa, boja trule višnje, crna, tamnozelena, srebrnosiva
Sretni brojevi: 2, 3, 9, 14, 15
Sretni dani: ponedjeljak, utorak i četvrtak
Povoljni mjeseci: siječanj - za početak novih aktivnosti, ožujak - za ljubavne poduhvate, svibanj - za putovanja, srpanj - za zabavu i godišnji odmor, rujan - za rješavanje obiteljskih problema
Dragi kamen: opal
Kovine: olovo, željezo, crveno zlato
Cvijet: pelargonija
Drvo: glog, bor, božikovina
Životinja: kukci, kućne životinje
Zemlje i gradovi: tip naroda Židov, Alžir, Judeja, Sirija, Norveška, Katalonija, Valencija, Dover, Liverpool, Frankfurt, Messina
Voli: seks, borbe, rizik, tajne
Raspored znaka: 211° - 240°
Zdravlje: Najslabije točke su trbuh, seksualni organi, zglobovi i nos. Lako se prepuštaju ekscesima i neurednom životu iako bi se morali čuvati duhana i alkohola, kao i pretjerivanja sa umirujućim i nadražujućim sredstvima.
Najveća snaga Škorpiona: Strast zbog osobnih osjećaja
Najveća potencijalna mana Škorpiona: Potreba za tajnovitošću može ih izolirati od svijetaSTRIJELAC

Strijelac je zapravo kentaur, biće iz grčke mitologije polukonj (donji dio tijela) i polučovjek (gornji dio tijela). Čovjek drži luk i strijelu te cilja prema nebu što simbolizira želju za uzdizanjem iznad osnovnih životinjskih instinkata. Strijelci teže nečemu većem, značajnijem, svetijem, božanstvenijem. Drugim riječima, oni love ideje i iskustvo čime se uzdižu na veću razinu i svijest. Upravo zato uživaju u avanturama, putovanjima i filozofiji što su sve putevi koji vode od trenutnog okruženja.

Strijelci ciljaju prema gore te su nepopravljivi optimisti. Većinom gledaju na vedriju stranu života te im je čaša uvijek polupuna za razliku od pesimista, koji vide polupraznu čašu. Iskreni su do bola jer će reći ono što misle iako znaju da će to drugu stranu povrijediti. Kako je Strijelac djelomično konj tako postoji i veza između njih i konja. To je obično ljubav prema jahanju ili naglasak na najjači dio konja – njegove noge i butine što predstavlja ljubav prema otvorenom prostoru, pješačenju ili tračanju na duge staze.

Moto kojim se vode je 'Bolje je znati učiti, nego znati'. Teže znanju i mudrosti te su neumorni za novim izazovima. Drugi uživaju biti uz Strijelce kada su otvoreni i dobre volje, ali ponekad se osjećaju kao da su im krila podrezali. Čak niti u teškim situacijama neće izgubiti nadu te će ih upravo ta težnja za nečim većim odvesti do golemog uspjeha.

Znak: Vatra

Vatreni znak je obično topao. Vatra daje svjetlost i toplinu, ali se ne smanjuje dok se drugi griju njome. Jedna svijeća će dati svjetlost sobi i neće sagorjeti brže ako deset ljudi čita pod njenim zrakama već će trajati jednako kao i da čita jedna osoba. Vatra ne bira svoj sljedeći potez, nije logična već ovisi o trenutku i trajat će dok ima uvjeta bez razmišljanja i planiranja. Upravo zbog toga se vatreni znakovi oslanjaju na intuiciju i instinkt.

Vatra Strijelca grije, nije vruća, ali samo zato što je udaljena. Ona je nešto kao svjetlo u daljini koje nas podsjeća zašto idemo u tom smjeru. To je vatra inspiracije čija toplina motivira Strijelce da krenu u nepoznato.

Deveta Kuća: Putovanje

Ako je Treća Kuća Kuća Brzih Putovanja, onda je suprotnost tome Kuća Dugih i Dalekih Putovanja. Radi se o putovanjima u daleke zemlje i učenju o različitim kulturama. Strijelcima je poanta avantura koju donosi budućnost.

Vladajući planet: Jupiter

Jupiter je najveći planet u našem solarnom sustavu i kao takav predstavlja prostranstvo. Jupiter je kralj za veće, više i bolje. Naravno, da previše dobrih stvari nije uvijek dobro, te on može utjecati da se previše potrošimo ili opustimo. Jupiter djeluje poput povećala te može učiniti da sićušna prilika djeluje kao najveća i najbolja životna prilika.

Kao vladajući planet on ohrabruje Strijelce da se upuste u takav izazov te da žive život kao avanturu i da vjeruju u nešto više od samog sebe.

Boja: ljubičasta, tirkizna, tamnoplava
Dragi kamen: topaz, smaragd, ametist
Metal: kositar
Cvijet: karanfil
Biljke: eukaliptus, bor
Životinja: konj
Voli: putovanja, avanture, sport
Dan: Četvrtak
Raspored znaka: 241° - 270°
Zdravlje: Slabe točke su gušterača, jetra, žuč i želudac. Skloni su prijelomima i nezgodama zbog svoje ljubavi prema sportu, a nisu navikli odmaranju, pa ni tijekom bolesti. Imaju nevjerojatnu obrambenu snagu organizma i nikad se sam zbog zdravlja ne zabrinjavaju. Strijelci su vrlo uspješni u davanju dijagnoze, rade pomoću intuicije, koja ih rijetko izdaje, a bolesnik se zbog njihovog društva bolje osjeća. Ukratko, vjeruju u čuda i vjera ih izvlači iz mračnih trenutaka.
Najveća snaga Strijelca: Nepopravljivi optimizam
Potencijalno najveća mana Strijelca: Razbijanje glave oko problema ili izbjegavanje kompliciranih situacija

JARAC

Jarci su sposobni popeti se na visine više nego bilo koji sisavac. Postavljaju si visoke ciljeve i prelaze preko svih prepreka koje su pred njima na osvajanju osobne planine. Dok se penju ljestvicom uspjeha, ambicije ih guraju prema naprijed. Pripadnicima ovog znaka status je od golemog značaja, a osobno zadovoljstvo čeka ih nakon izvršavanja određenog cilja.

Jarci mogu plesati na samoj litici i neće nikad pasti. Zašto? Stabilnost igra golemu ulogu, ali i vježba također. Tipični Jarci djeluju bezbrižno, ali gotovo uvijek su njihove akcije pozorno planirane i dosta puta vježbane. Oni uvijek kalkuliraju što će se dogoditi ako učine nešto. Čuvaju energiju i troše je kada odluče što žele bez nepotrebnih korak. To je najbolji način za stići na vrh te osobne planine.

Moto Jaraca je 'Ako prilika ne pokuca na Vaša vrata, tada napravite svoja'. No, to ne znači da ako nema planine za osvojiti da je morate izgraditi. Za pripadnike ovog znaka teškoća je put do ispunjenja (zadovoljstva), ali zbog samih Jaraca bitno je da nauče cijeniti ono što imaju, a ne težiti sljedećem nivou.

Znak: Zemlja

Znakovi Zemlje su prirodno praktični. U ovom životu smo vezani za Zemlju i nema bijega iz stvarnosti koja nas okružuje. Ona se može osjetiti, izmjeriti i ima smisao. Astrološki znakovi temelje svoj život prema realnosti. Utisak se cijeni preko misli i osjećaja, a zemljani znakovi žive sa obje noge na zemlji. Drugi traže savjet od njih jer trebaju realno sagledati stvar i trebaju stabilnost. Vidjeti znači vjerovati.

Zemlja Jaraca je osnova svega. Poanta je imati čvrst oslonac i sigurno tlo pod nogama kako biste mogli radi čvrste korake prema naprijed. Čak će se i masivne planine raspasti ako nemaju čvrstu osnovu.

Deseta Kuća: Karijera

Deseta Kuća je Kuća Očinstva. To je mjesto gdje slijedimo vanjski svijet, koji je povezan s karijerom. To nije povezano sa osobnošću, već kako nas vanjski svijet vidi i doživljava kroz ulogu u kojoj se nalazimo. Kroz Desetu Kuću tražimo status i priznanje.

Vladajući planet: Saturn

Saturn je planet sa prstenom i etimološki je povezan sa riječju sotona. No, kao što je prikazana u Tarotu kao 'Vražja karta' ipak nije loša. Problematična je samo ako smo sklopili posao sa vragom i vjerujemo da je ovaj fizički život sve što postoji. Saturn je planet granica i limita. Ako podlegnemo tim limitima tada smo osuđeni na život unutar zakona uzroka i djelovanja. No, ako prionemo na duhovno vježbanje tada ćemo biti nagrađeni mudrošću koja postoji i izvan materijalnog svijeta.

Kao ključni planet Jaraca, Saturn simbolizira da ono što dobijemo to i zaslužujemo. Krenite prečicom i s vremenom ćete ponovno biti u problemima. No, ako radite stvari s integritetom i poštenjem tada slijede nagrade.

Boja: tamnosiva, crna, smeđa
Dragi kamen: tirkiz
Metal: olovo
Cvijet: bršljan, maćuhica
Životinja: koza
Voli: tradiciju, pravila, štednju
Raspored znaka: 271° - 300°
Zdravlje: Za Jarca kažu da je kao vino - što je stariji, to je bolji. Slično bi se moglo reći i za njegovo zdravlje. Boležljiv u djetinjstvu, s godinama postaje čvršći, žilaviji i otporniji. Sklon je lomovima kostiju, lumbagu, reumi, anemiji, anoreksiji, pomanjkanju minerala, te bolestima psihe, kao što su paranoja, fobije i depresija.
Najveća snaga Jaraca: Sposobnost da prevaziđu prepreke
Najveća potencijalna mana Jaraca: Previše rada i premalo zabave

VODENJAK

Simbol Vodenjaka je univerzalni čovjek koji lijeva vodu iz vrča. Taj univerzalni čovjek predstavlja zajedništvo čovječanstva. Voda simbolizira tijek života poput ideja koje izlaze iz nesputanog uma. Mnogi krivo misle da je Vodenjak vodeni znak, ali on je intelektualni zračni znak. Pripadnike ovog znaka zanimaju koncepti i ideje, a zbog univerzalnosti su odvojeni od osobnih emocija. Nije da oni nemaju osjećaje, već se razlikuju od većine. Vodenjaci plešu na ritam drugih bubnjeva nego cijeli svijet.

Vodenjaci su dobri u komuniciranju dokle god ostanu u mentalnom području. Prijateljski su nastrojeni, ali će im biti neugodno ako se počne razgovarati o osjećajima. Zapravo, Vodenjacima su prijatelji jako bitni te će sudjelovati u mnogim društvenim događanjima poput političkih grupa ili skupina za pomoć.

Moto Vodenjaka je 'Veliki umovi nailaze na brojne neprijatnosti od prosječnih umova'. Pripadnici ovog znaka su veliki umovi, slobodni duhom i ponekad nestalni, a ponekad briljantni. Znaju mnogo o sebi i svijetu, ali i sve im može biti prepreka na putu do sreće. Moraju naučiti odvojiti čudne i ponekad lude prijedloge od važnih te naučiti kako odgovoriti na negativnu reakciju na koju naiđu.

Znak: Zrak

Astrološki element zraka predstavlja kretanje. Najbolji način kretanja od jedne do druge točke je misao. Pripadnici Zraka su mislioci kojima nad ostalim funkcijama prevladava intelekt i razum. Aktivnim umom i dobrim jezičnim sposobnostima, pripadnici Zraka su rođeni govornici. Mogu biti lagani i živahni poput daška zraka u proljeće, ali njihove riječi mogu imati snagu poput tornada.

Zrak Vodenjaka je poput vjetra nakon udara groma. Velike količine zraka se naglo kreću u takvoj oluji, a oni koji prežive to intenzivno razdoblje kasnije uživaju u mirnoći.

Jedanaesta Kuća: Budućnost

Jedanaesta Kuća poznata je i kao Kuća Prijatelja, Nade i Snova. Prijatelji će podržati naš san o budućnosti. Na ovom mjestu nismo zabrinuti sa dnevnim obvezama već razmišljamo o idealnoj situaciji i sanjarimo o putevima koji vode do nje. Činimo ili ne je manje važno nego da snovi nastave živjeti.

Vladajući planet: Uran

Uran je najčudniji planet u solarnom sustavu. Sjeverni pol gleda prema Suncu, a mjeseci se unatrag vrte oko Urana. Uran simbolizira ekscentričnost i unikatnost u našim životima, a povezan je sa briljantnošću, makar i kratkotrajnom. Poput munje, Uran može naglo ispustiti skrivene tenzije. Zapravo, Uran je astrološki krivac za trenutke kada nam život bude okrenut naglavačke. 

Kao vladajući planet Vodenjaka daje nam snagu da se pobunimo društvenim nepravdama i da tražimo slobodu izražaja.

Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: akvamarin
Metal: titanij, olovo, aluminij
Cvijet: Orhideja
Životinja: velike ptice
Voli: druženje i timski rad
Raspored znaka: 301° - 330°
Zdravlje: Slaba točka je živčani sustav, a nemirni život Vodenjake neprestano stavlja na teška iskušenja. Krajnje su osjetljivi na promjene vremena i atmosferske oscilacije. Ostale slabe točke koje se pripisuju rođenima u ovom znaku su: listovi i gležnjevi nogu, vene i cirkulacija krvi, naročito ako previše sjede na poslu. Pretjerano uzbuđenje može kod Vodenjaka izazvati nesvjesticu, trbušne poremećaje ili jake glavobolje.
Najveća snaga Vodenjaka: Eklektičan pogled na svijet
Najveća potencijalna mana Vodenjaka: Druge odbija Vaš stav sve znam

RIBE

Ribe se doimaju kao individualci, ali jeste li vidjeli jato riba kako pliva zajedno? Djeluju kao jedan. Svaka riba je dio nečeg većeg i jedinstvenog. Pripadnici ovog znaka su međuzavisniji nego bilo koji drugi znak. To je nešto poput riba koje žive u moru, a duh koji ih čini jedinkama je ocean koji prolazi kroz sve ribe na svijetu. Simbol Riba je također simbol kršćanstva, religije koja u posljednje dvije tisuće godina dominira svijetom, a astrolozima je poznata i kao 'Doba Ribe'.   

Ribe su prirodno duhovne, a emocionalne u izražaju. Intuicija i mašta su im kako prednosti tako i mane. Privlači ih mistična strana, a u tome leži potencijalna opasnost jer u svijetu mašte nema opipljivosti, a gotovo uvijek je bolja i zanimljivija od stvarnosti. Bez okvira realnosti je lako zalutati. Ribe posjeduju spasenje, ali on dolazi pomažući manje sretnima, pogotovo onima koji su zaronili u svijet droge, alkohola i duševnog nemira.

Moto Riba je 'Stvarnost je samo zajednička iluzija'. U nekom smislu to je možda i istina, ali svejedno pripadnici ovog znaka trebaju preživjeti tu iluziju što nerijetko ima za rezultat borbu kod milosrdnih Riba koje osjećaju bol svijeta kao svoju. Nema lakog izlaza i rješenja za Ribe. Najbolji put je slijediti kreativnu ili duhovnu stranu dok radite svoj posao u pravom, realnom svijetu.

Znak: Voda

Astrološki voda simbolizira emocije. Voda traži svoje nivoe i teče dok ih ne pronađe makar i u iznimno velikim dubinama. Voda je neprestani izvor energije, kreće sa topljenjem snijega u planinama preko potočića da velikih rijeka i oceana. Plima i oseka pokreću oceane, a jednako tako se naši osjećaji miješaju od prošlosti do danas. Neki put je voda toliko duboka da nismo u stanju izreći svoje osjećaje.

Voda Riba je samosvijest. Plivamo u moru misli, osjećaja i vjerovanja. Takvo more nas povezuje s drugima na način izvan racionalnog poimanja života.

Dvanaesta Kuća: Kraj

Dvanaesta Kuća je poput astrološkog sakupljača smeća. U tradicionalnom smislu ne radi se o kraju, već o reciklaži. Ovdje se sukobljavamo s našim granicama da vidimo kako nestaju i što sve možemo. U toj Kući se sve rastvara i odlazi u bezgranični svemir kako bi se transformirali i ponovno započeli putovanje, na početku u Prvoj Kući, sve ispočetka.

Vladajući planet: Neptun

Neptun je bio Bog Mora. Simbolizira razaranje stvarnosti jer Zemlja se izdiže iz oceana i polako se u more i vraća. Neptun se predstavlja kroz maglu, koja nas sprječava da vidimo što se zapravo nalazi u daljini. Moramo se pouzdati u maštu da nas odvede u skrivena kraljevstva.

Kao ključni planet Riba, Neptun je osnova duhovnog i mističnog. Ključ osmog planeta u Sunčevu sustavu je da koristeći svih pet čula ne znamo što nas čeka.

Boja: ljubičasta, srebrna
Dragi kamen: hematit
Metal: titanij, kositar, bronca
Cvijet: lopoč
Životinja: ribe
Raspored znaka: 331° - 360°
Zdravlje: Ribe su osjetljive u svakom pogledu, a naviknu li se zarana na tablete i razne medikamente, priskrbit će sebi još jedan zdravstveni problem. Sklone su psihosomatskim tegobama, raznim ovisnostima i poremećajima sna. Podložne su i tuđem uplivu, pa ako je on negativan i same će krenuti u krivom smjeru.
Najveća snaga Riba: Sućut za one kojima je potrebna
Najveća potencijalna mana Riba: Zbunjenost